Tivoli i Köpenhamn

Köp entré och åkband till Tivoli. Eller varför inte ett årskort!

Njut av en härlig dag i en av världens äldsta nöjesparker. Vad än syftet är så har vi presentkort till alla aktiviteter. Vill du ge bort en entré till en när och kär som vill se en speciell världsartist under fredagsrock?

Eller kanske kommer fler spännande artister under säsongen när Tivoli har fredagsrock, och ett besök till Tivolis Halloween eller julmarknad kanske även lockar, då passar ett årskort mottagaren utmärkt.

Eller är du helt enkelt bara enormt sugen på en fantastisk dag i Tivoli och få prova på alla åkattraktioner? Så är vårt paket entré och åkband något för dig.

5 Upplevelser

Tivolis historia

När Georg Carstensen grundlade tivoli i Köpenhamn i 1843 med enbart en berg-och-dalbana och en karusell kunde han nog aldrig föreställa sig eller knappt drömma om att strax över 170 år senare skulle Tivoli ha 32 åkattraktioner, över 4,7 miljoner besökare om året och ge jobb till ca. 1500 personer under högsäsongen.

Följ med in i en magisk värld där ni kan se spåren av Tivolis historia, allt från en av världens äldsta berg-och-dalbanor ”Rutschebanen”, som byggdes 1914, till den klassiska ”Ballonggyngen” uppförd 1943, mer känt som ett pariserhjul.

Eller varför inte hoppa ner i en koffert och låt er förtrollas av H.C Andersens magiska värld i åkattraktionen ”Den flyvende kuffert”. Här får ni ta er igenom hela 32 scener ur hans legendariska verk. Eller följ med in till framtiden och upplev den skrämmande Demonen i Virtual Reality!

Men Tivoli är så mycket mer än åkattraktioner och fredagsrock i den magiska trädgården. Vi får inte glömma alla de fantastiska musikaler, gripande eller komiska teaterpjäser, jazz- och operaföreställningar och balletuppträdanden som sätts upp och spelas inne i Tivolis Konsertsal. Bara det gör ett besök till Tivoli i Köpenhamn väl värt det.


Generell information om Tivoli

Tivoli grundlades 1843 av Georg Carstensen och dörrarna öppnades för första gången den 15:e augusti och innehöll enbart en berg-och-dalbana samt en karusell.

Idag återfinns 32 åkattraktioner för stora som för små. 6 olika platser för musikaler, teater, komedi och stand-up, dans, klassisk musik och balett, opera, jazz, rock, pop och populärmusik, ljusshower och dem alltid imponerande fyrverkerierna.

Tivoli är öppet under fyra säsonger: Jul, vinter, sommar och under Halloween. Här kan du välja bland hela 47 olika restauranger som passar alla smaker. Allt från klassiskt smörrebröd, sushi, burger, pizza, steakhouse, danska klassiker hos Brdr. Price och riktigt gourmet hos restaurant Nimb är några exempel.

Välkommen över sundet och välkommen till Tivoli i Köpenhamn.