Fars dag-present - 2020

Presentidéer till fars dag, den andra söndagen i november

Pappor kan vara några av de svåraste att köpa present till. Vanligtvis har de redan allt, eller så önskar de sig ingenting. Därför har vi samlat en rad upplevelser här, som vi tror passar riktigt bra som fars dag-present.

Vi tror nämligen att den perfekta fars dag-presenten är något unikt och personligt som kommer att skapa minnen under lång tid framöver – nämligen en upplevelse. Med en upplevelse kan det till och med vara så att du hjälper pappa att uppfylla den där ”hemliga” drömmen han pratat om under så lång tid. Ge honom drömupplevelsen och se till att det blir mindre snack och mera verkstad i hans liv.

Även om du inte råkat höra om pappas hemliga drömmar, tror vi ändå att du kommer kunna hitta en riktigt bra fars dag-present till just din pappa här.

72 Upplevelser

En personlig fars dag-present

Är du på jakt efter inspiration och idéer till en personlig present att ge bort på fars dag? Då ska du helt klart spana in vårt stora sortiment av upplevelsepresenter. För att kunna hitta den helt rätta gåvan kan det vara en bra idé att tänka igenom vilken personlighet din pappa har. Är han den fartglada typen som älskar action och adrenalinkickar? I så fall ska du givetvis kika mer på våra adrenalinupplevelser. Om din pappa, i stället behöver lite lugnare aktiviteter i sitt liv fart, där han kan koppla av lite från vardagens stress, kan vi rekommendera en av våra wellnessupplevelser. Kanske ett presentkort till en spa-upplevelse, eller varför inte en välgörande massage – så att han får slappna av ordentligt.

Bland våra andra upplevelser till män, som också passar bra som fars dag-present, kan det vara en rolig upplevelse att få gå på en snus- och ölprovning på populära snus- och tändsticksmuséet i Stockholm. Om din pappa i stället föredrar vin, är en spännande vinprovning med duktiga Sweden Wine Club att rekommendera. Eller kanske är din pappa en riktig hemmakock, som inte kan få nog av att stå i köket? Låt honom då vässa sina kunskaper ytterligare med en av våra populära kurser: grillkurs, tacokurs eller kanske gourmetburger-kurs?

På GO DREAM är det nästan bara fantasin som sätter gränser – så ta ett kik på våra många tips och förslag på fars dag-presenter här på sidan eller scrolla igenom alla våra upplevelser på startsidan.


När är fars dag?

Fars dag är dagen då vi hyllar våra pappor. Dagen infaller den andra söndagen i november varje år, och har blivit en kär tradition för oss. Men hur började det hela egentligen? Vi kan nästan säga att det här med att tillägna en dag just till pappa börjar bli en ganska gammal tradition nu – i alla fall i sedvanans hemland USA, där traditionen startade redan 1910. Trots att man skulle kunna tro att det var just en far som drog igång kalaset, så började det hela med kvinnan Sonora Dodd som ville hylla sin far efter att denne ensam uppfostrat henne sedan modern dött i barnsäng. Traditionen växte efterhand i popularitet, och 1966 fastslog ingen mindre än president Lyndon B. Johnson att far skulle få sin egen dag den tredje söndagen i juni vart år. Det är också detta datum som dagen infaller i de flesta av de fars dags-firande länderna idag.

Som sagt avviker Sverige dock från detta, och här firas alltså fars dag den andra söndagen i november.


Historien om fars dag

Traditionen att fira fars dag har funnits sedan 1931 i Sverige, och firades till en början i juni såväl i Sverige som i övriga Norden. Något senare gick dock de nordiska köpmännen ihop för att flytta dagen, eftersom man ansåg att den låg för nära inpå mors dag som infaller i maj. Därför firas fars dag numera den andra söndagen i november både i Sverige, Norge, Finland och på Island, och av de nordiska länderna är det alltså bara Danmark som sticker ut ur mängden och fortfarande firar sina fäder i juni.


Vad ger man i fars dag-present?

Idag har det nästan blivit kutym att fira pappa genom att ge honom en fin fars dag-present. Vad man ger, hur mycket man ger för varierar dock från familj till familj. Medan några familjer inte gör någon större sak av det, firar andra genom att ge ett berg av presenter, äta extra god mat och uppleva något extra spännande tillsammans.


En rolig present till pappa

Om din pappa är den lustiga och skojfriska typen som alltid har ett bullrande skratt nära till hands, så ska du såklart ge honom en annorlunda och rolig present – en upplevelse. Varför inte bjuda honom på en tur till korvmojjen, inklusive några riktiga skrovmål bestående av korvmenyer? Allt detta, (hela fyra korvmenyer!) inklusive läsk får farsan din med upplevelsen Galen i korv. Om din pappa inte är korvkiosk-typen utan kanske snarare friluftstypen, så kan en spännande tur till Malung för att uppleva isfiske vara något för honom.


Fars dag-present med spänning

En present till far ska såklart gärna också vara spännande. GO DREAM erbjuder bland annat flera upplevelser inom extremsport där din pappa kan få prova på paragliding, lära sig att paddla forskajak eller kanske sväva fritt i Bodyflight i vindtunnel.


Avslappning till pappa

En upplevelse måste såklart inte vara rolig eller spännande. Den kan vara bra på helt andra sätt. Om din pappa är typen som alltid är uppe i varv och kanske har en stressig vardag, kan en avkopplande och välgörande upplevelse vara precis det rätta för honom. Låt honom få komma bort från hemmet ett tag och ta honom till nya vyer med en härlig övernattning inkl. frukost på fina Elite Hotels. Eller låt honom komma närmare naturen och samtidigt avnjuta lokala delikatesser under en gastronomisk sommarvandring i Åre.

En fars dag-present kan bestå av allt från en mindre sak som en flaska gott vin, till en fantastisk upplevelse där pappa faktiskt får förverkliga sina drömmar. På GO DREAM hittar du fars dag-presenter i alla prisklasser och för alla olika sorters pappor. Här finns både upplevelser han får vara med om själv, eller upplevelser som alla familjemedlemmar, eller kanske hans kompisgäng kan delta i. Så nu återstår bara frågan: Vilken oförglömlig upplevelse ska du ge pappa i fars dag-present i år? Ska det vara en utsökt gourmetmiddag, en lyxig hotellövernattning, en tur i luftballong eller kanske något helt annat?