Bröllopsdagar

Hitta personliga bröllopspresenter

En bröllopsdag är en stor dag för alla gifta par. Om det är talan om en 1 årsdag eller 50 års guldbröllop, där kärleken och livet ska firas tillsammans. Dagen kan antingen firas av paret själv eller så kan man ordna en stor fest med familj och vänner. På de flesta bröllopsdagar firar paret dagen tillsammans och ger varandra presenter. Ofta vill barn eller nära vänner också ge lite i anledningen till den stora dagen, som exempel en bukett blommor eller en annan mindre present. Det är oftast bara på det lite större bröllopsdagarna som kopparbröllop (12,5 år), silverbröllop (25 år), guldbröllop (50 år) och diamantbröllop där bröllopsdagen brukar firas med en stor fest, musik och presenter.

32 Upplevelser

Vill du gärna ge en oförglömlig bröllopspresent så bör du överväga en upplevelsepresent. Om det är dina föräldrar, vänner eller kollega som har bröllopsdag, så är en upplevelse en bra och personlig present. Upplevelsepresentkort fås i alla prisklasser och visar att du känner paret väl och vet vad de tycker om att göra. En bra present på bröllopsdagen kan vara något som paret kan uppleva tillsammans. Det kan vara en läcker gourmetupplevelse, en weekendtur eller en vacker flygtur i en luftballong.


Namn på bröllopsdagar

Kopparbröllop, silverbröllop och guldbröllop är namn på bröllopsdagar som de flesta känner och firar på ett eller annat sätt. Men nästan varje bröllopsdag från det första året till man har varit gift i 90 år har ett bestämt namn. Många av bröllopsdagarna är uppkallade efter ädelmetaller eller ädelstenar, men många dagar är uppkallade efter andra material. Exempel heter bröllopsdagen efter 3 år läderbröllop och porslinsbröllop efter 20 år.

Det är inga bestämda traditioner kopplat till de här dagarna, men de blir ofta firat av paret själv och närmaste familj med presenter.


Fira bröllopsdagen med en upplevelse

Då årsdagen för ett bröllop är en speciell dag bör den firas med fina upplevelser. Är det dig och din partner som har årsdag kan ni välja att spendera dagen tillsammans med en oförglömlig tur i en luftballong eller med en läcker spaupplevelse.

Är du inbjuden till en bröllopsdag och vill gärna medbringa en present som sticker ut, så bör du ge en fantastisk upplevelse. Hos GO DREAM erbjuder vi många olika upplevelsepresentkort som passar perfekt till par. Det är flera presentkort till resor och vistelser, spännande gastronomi eller vilda adrenalinupplevelser. Det är närmst bara fantasin som sätter gränser och det vill helt säkert vara en bröllopspresent som kommer bli ihågkommen i lång tid efter.