Henriks dryckesprovningar
Henriks dryckesprovningar

 

Du står vid grillen. Köttet är perfekt, tillbehören likaså. Sedan blickar du in i din kyl över dryckesmöjligheterna. Vad ska man välja? Vad passar bra ihop?

 

Denna gång kanske du nöjer dig med ”det gamla vanliga”, men tanken finns kvar. Finns det något som passar bättre än något annat till maten? Kan man dricka en imperial stout till en köttbit? Frågorna är många, men svaren är svåra att hitta.

 

Henrik och hans team på Henriks matbod är experter på kombinationen mat och dryck, och nu har du möjlighet att ta del av kunskapen! I denna upplevelse får du välja vilken dryck du vill fokusera på, men du har också möjligheten att ställa frågor om allt möjligt annat som du också vill få svar på i mat- och dryckesväg. 

 

Presentkortet är giltigt för följande kurser:

 

Alkoholfritt

Dina vänner kommer på besök och en av dem kör bil. Valet faller naturligt mellan kolsyrat vatten och cola, men stannar ofta där. På denna kurs får du lära dig vad som passar bäst till vilken typ av mat, så att du i framtiden vet vad du ska dricka när du inte kan/vill dricka alkohol!

 

Cider

Torr, halvtorr eller söt? Vad är skillnaden? Hur tillverkar man de olika sorterna? Vilket passar bäst till vilken mat? Henrik och hans team hjälper dig att reda ut fruktdryckernas djungel medan vi provar två olika sorter. 

 

Mousserande vin

Det händer att vi korkar upp en flaska vid ett extra festligt tillfälle, men hur ofta har du druckit mousserande vin till maten? Medan vi provar två olika sorter så får vi veta skillnaden mellan brut, demi-sec och sec, samt skillnaden mellan champagne, cava, spumante och andra typer av mousserande vin.

 

Rödvin

Att hitta rätt flaska på systemet är svårt. Valet faller oftast på de vi vet är goda, och övriga lämnas kvar på butikshyllan. I denna kursen får vi lära oss lite mer om vad vi ska titta efter i ett vin. Terroir, druvsort, land, lagring och typ av kork är några av de saker som vi i framtiden kan ta hänsyn till medan vi väljer vilken flaska som hamnar i varukorgen. Under tiden provar vi två olika viner och får lära oss hur man bäst provar vin. Som tilltugg serveras snittar. 

 

Vitt vin

Visste du att vitt vin kan tillverkas av röda druvor? På denna kurs lär vi oss om vitt vin och historien bakom. Varför har man inte kvar skalet i jäsningsprocessen? Vad är skillnaden mellan ekfatslagrade viner och andra? Gör det någon skillnad om vinerna är plockade för hand eller med maskin? Vilket vitt vin passar bäst till vilka maträtter? Henriks matbod kan svaren och leder oss under denna kurs in i det vita vinets förtrollande värld. Under tiden avnjuter vi två olika vita viner och får tilltugg i form av snittar. 

 

Whisky 

Whiskyns värld är mycket större än enbart Famous Grous och Grants. Vad är skillnaden mellan en single malt och en blended? Varför heter vissa whisky och andra whiskey? Vad gör att vissa sorter är rökigare än andra? På denna kurs dyker vi ner i djupet och får ingående information om flera olika sorter. Under tiden njuter vi av två olika whiskysorter och får lära oss hur man känner skillnad.

 

Öl

De senaste åren har den svenska ölscenen fullständigt exploderat. Hundratals bryggerier har dykt upp i vårt avlånga land och de erbjuder ständigt nya sorter. Vad är skillnaden mellan en IPA, NEIPA, DIPA och APA? När passar det att dricka en imperial stout och när passar det bättre med en porter? Vilken lager smakar bäst till maten? Henrik och hans team ger dig svar på dina frågor medan vi samtidigt provar två olika sorter. 

 

OBS! För tillfället är denna upplevelse inte tillgänglig för bokning på grund av sjukdom. 

Kontakta kundservice för mer information på telefonnummer: 08-52 50 24 06 eller på e-mail: info@godream.com

bra att veta

Varaktighet:
Presentkortet är giltigt i 2 år från inköpsdatum.
Inklusive:
Provningen är för 2 personer
Gäller för:
För 2 personer som vill lära sig något nytt.
Viktig info:
Upplevelsen gäller för 2 person som vill lära sig något nytt inom dryck och mat. För mer information samt öppettider, logga in med ditt upplevelsepresentkort på godream.se.

Tidigare recensioner

Berätta för andra hur din upplevelse har varit. Var det kul, mysigt, spännande, intressant eller något helt annat?

* Måste fyllas i

VI SLÅR IN DIN UPPLEVELSE I EN FIN PRESENTASK

Det är såklart tanken som räknas, men det finns få saker som är bättre än att få en riktigt fint inslagen present.

Vill du ha ditt presentkort direkt? Då kan vi skicka det till din e-postadress så att du själv kan skriva ut det, och slå in det som du önskar.

E-presentkort

Föredrar du att låta oss göra hela jobbet? Det gör vi gladeligen. Vi lägger presentkortet i en exklusiv presentask och skickar det hem till dig på posten.

Presentlåda

Om du vill ha en enkel och billigare lösning, erbjuder vi att skriva ut ditt presentkort på högkvalitativt papper och skicka det i ett snyggt kuvert.

Kuvert

Vad säger våra användare?

149,00
Bortlagen produkt

#GoDreamMoment

*