Europas längsta Zipline
Ett fartfyllt äventyr bland trädtopparna

 

Ute i de småländska skogarna, i närheten av Klavreström, hittar vi en ovanlig upplevelse som alldeles för få känner till.

Har ligger Sweden Zipline, Europas längsta Zipline, en typ av linbana där man fastspänd i en sele susar ner från höga höjder.

Man åker en och en på linan mellan olika stationer över raviner och strömmande vatten och åtföljs i grupper på upp till tio personer, ackompanjerade av två erfarna instruktörer.

Säkerheten sätts främst av allt, och du är alltid kopplad till en lina – antingen den du ska åka nerför eller en säkerhetslina som följer hela banan.

 

Vi tar på oss säkerhetsutrustningen och klättrar upp i torn bland trädtopparna. Snart väntar en vindlande färd i hög hastighet!

Under färden ser vi vackra sjöar och milsvida skogslandskap och njuter av känslan att flyga.

Efter vår nervkittlande tur transporteras vi tillbaka till startplatsen, och här väntar en god lunch.

 

Vi har möjlighet att välja mellan två olika banor – den svarta banan eller den röda banan – kamikazebanan. Minimum vikt 35 kg.

 

Den svarta banan är totalt 2 155 meter lång och fördelad på åtta stationer. Högsta höjd är 52 meter över marken, och banan tar cirka 2 timmar att ta sig runt på. 

Den röda kamikazebanan är det mest nervkittlande äventyret och är 2610 meter lång, fördelat på 8 stationer.  Högsta höjd över mark är 52 meter och längsta enskilda lina är 427 meter lång. På denna kan vi komma upp i hastigheter så höga som 75 km/h! Det tar cirka 3,5-4 timmar att ta sig från start till slut.

Kamikazebanan är något för den med adrenalin i blodet, som aldrig kan få nog!

 

Oavsett vilken bana du väljer garanterar vi pirr i magen när du susar fram genom skogen!

Minimiålder för att prova på ziplinen är 5 år. Då åker man alltid tillsammans med en guide. Barn från 11 år kan åka själva. Lägsta vikt är 35 kilo och högsta vikt är 125 kilo. Så länge man kan gå en kortare promenad och klättra upp för en stege är man i tillräckligt god kondition för att prova på upplevelsen. 

Vi avråder dock gravida personer att åka om man är i de första eller sista månaderna. 

Totalt sett 1 underbar partner

Little Rock Lake AB

Klavreström
Den svarta banan ca 2 timmar och Röda kamikazebanan ca 4 timmar.
Zipline svart bana eller röd kamikazebanan inkl transport inom parken och lunch.
Ett äventyr för alla över 5 år
Zipline svart bana eller röd kamikazebanan inkl transport inom parken och lunch.Minimiålder för att prova på ziplinen är 5 år, då åker man alltid tillsammans med en guide.Barn från 11 år kan åka själva. Lägsta vikt är 35 kilo och högsta vikt är 125 kilo. Vi avråder dock gravida personer att åka om man är i de första eller sista månaderna. Bokning sker vi bokningsystem.

VI SLÅR IN DIN UPPLEVELSE I EN FIN PRESENTASK

Det är såklart tanken som räknas, men det finns få saker som är bättre än att få en riktigt fint inslagen present.

Vill du ha ditt presentkort direkt? Då kan vi skicka det till din e-postadress så att du själv kan skriva ut det, och slå in det som du önskar.

E-presentkort

Föredrar du att låta oss göra hela jobbet? Det gör vi gladeligen. Vi lägger presentkortet i en exklusiv presentask och skickar det hem till dig på posten.

Presentlåda

Om du vill ha en enkel och billigare lösning, erbjuder vi att skriva ut ditt presentkort på högkvalitativt papper och skicka det i ett snyggt kuvert.

Kuvert

ID 3670

149,00
Europas längsta Zipline
1.750:-
kr.149
Totalt: 1.750:- Totalt: